Torsborg 435

Nya ägare till stuga i Sigtuna – 2 120 000 kronor blev priset

Sara Elsabeth Ketema Okkema och Jorrit Jan Okkema, båda 38 år, från Uppsala har tagit över fastigheten på Torsborg 435 i Sigtuna från Tord Lennart och Aina Adela Johansson.

Ägarbytet blev klart i juli 2023 och köpesumman blev 2 120 000 kronor. Det 40 kvadratmeter stora huset är byggt 1956. Fastigheten har också en tomt på 3 790 kvadratmeter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening