Torsborg 435

Nya ägare till stuga i Sigtuna – 2 120 000 kronor blev priset

Sara Elsabeth Ketema Okkema och Jorrit Jan Okkema, båda 38 år, från Uppsala har tagit över fastigheten på Torsborg 435 i Sigtuna från Tord Lennart och Aina Adela Johansson.

Ägarbytet blev klart i juli 2023 och köpesumman blev 2 120 000 kronor. Det 40 kvadratmeter stora huset är byggt 1956. Fastigheten har också en tomt på 3 790 kvadratmeter.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening