Stjärngatan 3

Kedjehus på 125 kvadratmeter sålt i Märsta – priset: 3 850 000 kronor

Shida Taha Faris Faris, 36, från Sundbyberg har tagit över fastigheten på adressen Stjärngatan 3 i Märsta från Houayda Ghazal.

Ägarbytet blev klart i juli 2023 och köpesumman blev 3 850 000 kronor. Kedjehuset byggdes 1978 och har en boyta på 125 kvadratmeter.

Lite mindre än en kilometer därifrån såldes nyligen ett annat hus, på Saturnusringen 50. Priset blev där 6 500 000 kronor, för det 205 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts 24 hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Saturnusringen 50, som gick för 6 500 000 kronor.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening