Mossgatan 5

Kedjehus på 116 kvadratmeter från 1970 sålt i Sigtuna – priset: 4 800 000 kronor

Försäljningen av kedjehuset på adressen Mossgatan 5 i Sigtuna är nu klar.

Nya ägare blir Gurjeet Singh, 29, och Varvara Kotova, 28, som köper fastigheten av Johan Jan Denis Granqvist. Huset byggdes 1970 och har en boyta på 116 kvadratmeter. Ägarbytet gjordes i maj 2023 och priset blev 4 800 000 kronor.

I vintras såldes ett annat kedjehus knappt en kilometer därifrån, på Olof Skötkonungs Väg 41. Där såldes ett 182 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 5 300 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det sålts nio hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Källgatan 10, som gick för 6 950 000 kronor.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening