Svampvägen 7

Kedjehus på 108 kvadratmeter sålt i Märsta – priset: 3 400 000 kronor

Georgia Tasoula, 31, och Sven Linus Granqvist, 33, är nya ägare till fastigheten på adressen Svampvägen 7 i Märsta.

Kedjehuset byggdes 1969 och har en boyta på 108 kvadratmeter. Säljare är Ann Cathrine Walter och Claes Magnusson. Affären blev klar i april 2023 och köpesumman blev 3 400 000 kronor.

För mindre än en månad sedan såldes ett annat kedjehus ett par hundra meter bort, på Uttervägen 14. Priset blev där 5 100 000 kronor, för det 185 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts tolv hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Ekvägen 7, som gick för 6 800 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening