Venngarn 284

Huset på Venngarn 284 i Sigtuna sålt igen – andra gången på kort tid

Carl Jonatan Carlsson, 31, och Terése Anna Maria Melander, 33, är nya ägare till fastigheten på Venngarn 284 i Sigtuna.

Försäljningen blev klar i juni 2022 och priset på huset landade på 8 825 000 kronor. Den tidigare ägaren köpte huset så sent som juli 2020 för 6 775 000 kronor. Huset har en boyta på 210 kvadratmeter.

För sex månader sedan såldes ett annat hus bara några hundra meter bort, på Venngarn 568. Priset blev där 5 100 000 kronor, för det 140 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts tre hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Venngarn 627, som gick för 6 200 000 kronor.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening