Blåsippsvägen 14

Hus på 78 kvadratmeter sålt i Sigtuna – priset: 3 195 000 kronor

Anita Camilla Rosenvinge, 49 år, boende på Katt Anders Gränd i Sigtuna har tagit över fastigheten på adressen Blåsippsvägen 14 i Sigtuna från Eija Anne Tuulikki Arffman och Alf Henning Albin Carlström.

Ägarbytet blev klart i juni 2023 och köpesumman blev 3 195 000 kronor. Huset har en boyta på 78 kvadratmeter.

I somras såldes ett annat hus alldeles i närheten, på Blåsippsvägen 8. Priset blev där 2 875 000 kronor, för det 42 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts två hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Vitsippsvägen 3, som gick för 5 075 000 kronor.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening