Nässelvägen 1

Hus på 195 kvadratmeter från 1940 sålt i Sigtuna – priset: 7 450 000 kronor

Kim Arvid Björn Elman, 39, är ny ägare till huset på Nässelvägen 1 i Sigtuna.

Huset byggdes 1940 och har en boyta på 195 kvadratmeter. Säljare är Anders Viktor Jonathan Unander-Scharin och Malin Margareta Unander-Scharin. Ägarbytet gjordes i juni 2023 och priset blev 7 450 000 kronor.

Lite mindre än en kilometer därifrån såldes nyligen ett annat hus, på Stora Gatan 12. Där landade priset på 16 900 000 kronor för det 115 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts 20 hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Stora Gatan 12, som gick för 16 900 000 kronor.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening