Kungsvägen 43A

Hus på 139 kvadratmeter från 1977 sålt i Rosersberg – priset: 5 460 000 kronor

Moukhtar Shokeir och Carline Melek Mikhail, 55 och 43 år, sedan tidigare boende på just Kungsvägen är nya ägare till huset på adressen Kungsvägen 43A i Rosersberg.

Det 139 kvadratmeter stora huset är byggt 1977. Säljare är Karin Elisabeth och Lars Peter Plars. Ägarbytet gjordes i juli 2022 och priset blev 5 460 000 kronor.

Så sent som för två månader sedan såldes ett annat hus alldeles i närheten, på Kungsvägen 30A. Priset blev där 5 700 000 kronor, för det 107 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts tolv hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Rosersbergsvägen 50A, som gick för 7 650 000 kronor.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening