Gunilla Bielkes Väg 7

Hus på 138 kvadratmeter sålt i Sigtuna – priset: 6 255 000 kronor

Försäljningen av fastigheten på adressen Gunilla Bielkes Väg 7 i Sigtuna är nu klar.

Nya ägare är Lena Kerstin Ingegerd Stevens, 68, och Brian Jay Stevens, 58, och säljare är Monica Elisabet Brobäck och Åke Peder Svensson. Det 138 kvadratmeter stora huset är byggt 2003. Ägarbytet blev klart i juni 2023 och priset blev 6 255 000 kronor.

Mindre än en månad tidigare såldes ett annat hus på samma gata, på Gunilla Bielkes Väg 33. Där blev priset för en 190 kvadratmeter stor villa 5 890 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det sålts fyra hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Broholmsvägen 25, som gick för 9 000 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening