Broholmsvägen 20

Hus på 125 kvadratmeter från 1969 sålt i Sigtuna – priset: 6 900 000 kronor

Försäljningen av huset på adressen Broholmsvägen 20 i Sigtuna är nu klar.

Nya ägare blir Niclas Fredrik Wallster, 49, och Sara Kajsa Hjalmarsson, 43, boende på Jarlers Väg i Sigtuna som köper fastigheten av Per Gunnar Henrik Eckerbom. Det 125 kvadratmeter stora huset är byggt 1969. Ägarbytet gjordes i december 2022 och priset blev 6 900 000 kronor.

För bara några månader sedan såldes ett annat hus lite mindre än en kilometer därifrån, på Katarina Jagellonikas Väg 23. Där såldes ett 155 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 6 700 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det sålts 13 hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Olof Skötkonungs Väg 20, som gick för 9 500 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening