Foto: Riksbanken

Därför publicerar vi fastighetsaffärer

Vi får många frågor om fastighetsaffärer som publiceras på märsa.nu. Detta gäller.

Tidigare i veckan lanserades fastighetsaffärer på märsta.nu. Uppgifter som kommer till märsta.nu via en automatiserad robot. Uppgifterna är hämtade från Lantmäteriets register och således offentliga. Tidningar på de flesta orter i landet har numera fastighetsaffärer som ett inslag, i Sigtuna kommun har exempelvis UNT.se dessa sedan flera år tillbaka.

Uppgifterna strider inte mot GDPR, i så fall hade ingen tidning i hela landet kunna publicera dem, oavsett om det sker bakom betalvägg eller inte. Leverantören som tillhandahåller uppgifterna låter meddela följande om publiceringen;

”Utgivare har långtgående rättigheter mot GDPR. Det är dessutom så att uppgifter om person inte räknas som känsliga om märsta.nu inte publicerar personnummer med fyra sista siffrorna.”

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening