helsida_bostad
Foto: Pressbild

Bostadsmarknaden backade i juli

Bostadsmarknaden i kommunen backade för villor men gick svagt upp för bostadsrätter.

Juli är normalt en svag månad för bostadsmarknaden. I år var det extra kännbart eftersom räntan höjde vilket skapade oro bland både säljare och köpare. Det var inga större prisförändringar som skedde i kommunen just för juli men sett över tremånadersperioden är det en nedgång både för villor och bostadsrätter. Villorna ner 2,9 procent och bostadsrätter med 3,8 procent. Dock återhämtade sig bostadsrätter och villor från en kraftigare nedgång i maj och juni.

Villamarknaden har backat sedan i februari innan en återhämtning i juni. Just nu är köpeskillingskoefficient som används som indikator för prisutvecklingen 1,68. Vilket innebär att priserna just nu är 1,68 gånger taxeringsvärdet i kommunen. Som högst i år låg köpeskillingskoefficient på 1,76.

Mäklarstatistik skriver i en kommentar att det nu är köparnas marknad och att både köpare och säljare behöver ha realistiska förväntningar på priset.
– Ett bra råd till den som ska ge sig ut på marknaden är att låta det långsiktiga behovet styra, att sälja innan köp och att ha tät kontakt med både fastighetsmäklare och bank under hela processen, säger Jonas Rosén, vd Mäklarsamfundet.

bjurfors_helsida

JM utvecklar kvarter i Sigtuna

Bostad JM har fått ett uppdrag om att utveckla ett kvarter i Sigtuna stadsängar med inspiration från stadens äldre kärna: - Det är glädjande att JM beslutat sig för att utveckla ett kvarter i Stadsängarna. Vi har en bra variation av kvarter vilket berikar stadsdelen, säger Kim Hultén, projektledare för Sigtuna stadsängar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022