Brunnsbacken 20

Ägarbyte för fastigheten på Brunnsbacken 20 i Sigtuna

Fastigheten på Brunnsbacken 20 i Sigtuna har fått en ny ägare.

Anna Erika Fromm, 49 år, har fått fastigheten som gåva av Sven-Åke Gösta Karnehed. Överföringen blev klar i december 2022. Det 189 kvadratmeter stora huset är byggt 2007.

Så sent som för två månader sedan såldes ett annat hus ett par hundra meter bort, på Sankt Persgatan 25. Där blev priset för det 190 kvadratmeter stora huset 5 600 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det sålts 20 hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Skeppargränd 3, som gick för 16 000 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening