Söderbytorpsvägen 121

98 kvadratmeter stort hus i Märsta sålt för 3 200 000 kronor

Lars Emil Björnerstedt, 49 år, från Upplands Väsby har köpt huset på Söderbytorpsvägen 121 i Märsta av säljaren Mona Peterssons dödsbo.

Köpesumman blev 3 200 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i juli 2023. Huset är byggt 1969 och har en boyta på 98 kvadratmeter.

Ett par hundra meter bort såldes för bara tre månader sedan ett annat hus, på Söderbytorpsvägen 113. Där landade priset på 4 900 000 kronor för det 88 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts två hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Söderbytorpsvägen 113, som gick för 4 900 000 kronor.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening