Söderbytorpsvägen 121

98 kvadratmeter stort hus i Märsta sålt för 3 200 000 kronor

Lars Emil Björnerstedt, 49 år, från Upplands Väsby har köpt huset på Söderbytorpsvägen 121 i Märsta av säljaren Mona Peterssons dödsbo.

Köpesumman blev 3 200 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i juli 2023. Huset är byggt 1969 och har en boyta på 98 kvadratmeter.

Ett par hundra meter bort såldes för bara tre månader sedan ett annat hus, på Söderbytorpsvägen 113. Där landade priset på 4 900 000 kronor för det 88 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts två hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Söderbytorpsvägen 113, som gick för 4 900 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening