Solrosvägen 12

96 kvadratmeter stort kedjehus i Märsta sålt för 4 300 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt kedjehuset på adressen Solrosvägen 12 i Märsta av Sandra Maria Öhman och Leif Nicklas Söderman.

Nya ägare är Lars-Åke och Marie Elisabeth Olofsson, 65 och 58 år. Priset blev 4 300 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juli 2023. Huset är byggt 1966 och har en boyta på 96 kvadratmeter.

I september förra året såldes ett annat hus bara några hundra meter bort, på Arenbergavägen 17. Priset blev där 4 520 000 kronor, för det 104 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts tolv hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Ekvägen 7, som gick för 6 800 000 kronor.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening