Söderbytorpsvägen 113

88 kvadratmeter stort hus i Märsta sålt till nya ägare

Ulrika Marie Heléne Jonsson, 43, och Johan Fredrik Berglund, 51, har tagit över fastigheten på adressen Söderbytorpsvägen 113 i Märsta från Robert Kristian Sundholm och Shirley Madeleine Christine Sundholm.

Ägarbytet blev klart i maj 2023 och köpesumman blev 4 900 000 kronor. Det 88 kvadratmeter stora huset är byggt 1962.

För bara två månader sedan såldes ett annat hus lite mindre än en kilometer därifrån, på Lunda Kyrkby 403. Där blev priset för det 257 kvadratmeter stora huset 4 500 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det bara sålts ett hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det var Lunda Kyrkby 403, som gick för 4 500 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening