Karlsborgsvägen 263

76 kvadratmeter stort kedjehus i Märsta sålt för 3 000 000 kronor

Sabina Charlotta Andersson och Mathias Lars Ramberg, båda 27 år, har tagit över fastigheten på Karlsborgsvägen 263 i Märsta från Doris Linnéa Lundqvist.

Ägarbytet blev klart i januari 2023 och köpesumman blev 3 000 000 kronor. Kedjehuset är byggt 1998 och har en boyta på 76 kvadratmeter.

Alldeles i närheten såldes för bara tre månader sedan ett annat kedjehus, på Karlsborgsvägen 249. Priset blev där 3 700 000 kronor, för det 101 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts sju hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Fågelvägen 49, som gick för 5 000 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening