Travarvägen 57

74 kvadratmeter stort hus i Granby, Sigtuna får nya ägare

Fastigheten på adressen Travarvägen 57 i Granby, Sigtuna har fått nya ägare.

Köpare är Carl Richard Alexander Svensson, 28, och Liselotte Sofia Neumann, 29, och säljare är Per Jimmy Nordenskiöld. Köpet blev klart i augusti 2023 och priset blev 3 450 000 kronor. Det 74 kvadratmeter stora huset är byggt 1973.

Så sent som för två månader sedan såldes ett annat hus ett par hundra meter bort, på Tömvägen 11. Där såldes ett 130 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 6 300 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det bara sålts ett hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det var Tömvägen 11, som gick för 6 300 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening