Drottning Kristinas Väg 23

70-talshus på 155 kvadratmeter sålt i Sigtuna – priset: 7 850 000 kronor

Försäljningen av fastigheten på Drottning Kristinas Väg 23 i Sigtuna är nu klar.

Nya ägare är Juli J och David Eckersley Drake, 50 och 45 år, och säljare är Ulrika Maria Egner. Huset är 155 kvadratmeter stort och byggdes 1972. Ägarbytet blev klart i juli 2023 och priset blev 7 850 000 kronor.

Nyligen såldes ett annat hus lite mindre än en kilometer därifrån, på Nässelvägen 1. Där landade priset på 7 450 000 kronor för det 195 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts 15 hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Stora Gatan 12, som gick för 16 900 000 kronor.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening