Bersåvägen 20

40-åring ny ägare till villa i Steningehöjden – prislappen: 4 595 000 kronor

Hassan Faghihi, 40 år, har tagit över fastigheten på adressen Bersåvägen 20 i Steningehöjden från Salim och Rana Kantar.

Ägarbytet blev klart i maj 2023 och köpesumman blev 4 595 000 kronor. Byggår för kedjehuset är 2013 och boarean är 125 kvadratmeter.

Ett par hundra meter bort såldes för mindre än en månad sedan ett annat kedjehus, på Odlarvägen 10. Där såldes ett 100 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 4 200 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det sålts tolv hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Ulls Hage 8, som gick för 6 900 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening