Albods Väg 18

40-åring ny ägare till villa i Sigtuna – prislappen: 6 700 000 kronor

Försäljningen av fastigheten på Albods Väg 18 i Sigtuna är nu klar.

Ny ägare är Daniel Jakob Simon Bolanowski, 40, boende på Agneta Ross Gata i Sigtuna och säljare är Per Axel Stefan Strömberg. Det 149 kvadratmeter stora huset är byggt 1973. Ägarbytet blev klart i december 2022 och priset blev 6 700 000 kronor.

Så sent som för fyra månader sedan såldes ett annat hus knappt en kilometer därifrån, på Gnejsvägen 18. Där landade priset på 4 400 000 kronor för det 113 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts sju hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Jarlers Väg 23, som gick för 8 400 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening