Venusgatan 40

36-åring ny ägare till villa i Märsta – 3 800 000 kronor blev priset

Yigit Anil Kilic, 36 år, har tagit över fastigheten på adressen Venusgatan 40 i Märsta från Maj Gurli och Rolf Göran Selander.

Ägarbytet blev klart i december 2022 och köpesumman blev 3 800 000 kronor. Kedjehuset är 123 kvadratmeter stort och byggdes 1985.

Så sent som för två månader sedan såldes ett annat hus bara några hundra meter bort, på Tellusgatan 16. Där blev priset för det 154 kvadratmeter stora huset 5 569 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det sålts 30 hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Lantbrukets Väg 35, som gick för 9 000 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening