Kungsvägen 25C

178 kvadratmeter stort hus i Rosersberg sålt för 6 000 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Kungsvägen 25C i Rosersberg av Stefan Saméo och Åsa Helena Grolander.

Nya ägare är Jessica Annabel och Charles Emil Rameau, 33 och 35 år, sedan tidigare boende på just Kungsvägen. Priset blev 6 000 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i mars 2023. Huset byggdes 1946 och har en boyta på 178 kvadratmeter.

I januari såldes ett annat hus ett par hundra meter bort, på Råbergsvägen 15. Där såldes ett 190 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 5 550 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det sålts tolv hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Vallstanäsvägen 46, som gick för 6 300 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening