Hällsbovägen 20

165 kvadratmeter stort kedjehus i Sigtuna sålt för 4 900 000 kronor

Sandra Maria Öhman, 36, och Leif Nicklas Söderman, 37, är nya ägare till fastigheten på Hällsbovägen 20 i Sigtuna.

Kedjehuset är byggt 1970 och har en boyta på 165 kvadratmeter. Säljare är Katrin Margareta Franzén och Jan Peter Göran Näslund. Affären blev klar i juli 2023 och köpesumman blev 4 900 000 kronor.

Ett par hundra meter bort såldes för bara tre månader sedan ett annat kedjehus, på Mossgatan 5. Priset blev där 4 800 000 kronor, för det 116 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts nio hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Bäckvägen 9, som gick för 7 800 000 kronor.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening