Germunds Väg 28

158 kvadratmeter stort hus i Sigtuna sålt till nya ägare

Malin Margareta Unander-Scharin och Anders Viktor Jonathan Unander-Scharin, båda 38 år, har tagit över fastigheten på Germunds Väg 28 i Sigtuna från Alexander Dobronravoffs dödsbo.

Ägarbytet blev klart i mars 2023 och köpesumman blev 5 900 000 kronor. Huset byggdes 1970 och har en boyta på 158 kvadratmeter.

Bara några hundra meter bort såldes för ett par månader sedan ett annat hus, på Jarlers Väg 17. Priset blev där 8 350 000 kronor, för det 120 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts 13 hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Ljustret 9, som gick för 12 700 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening