Skråmsta 504

153 kvadratmeter stort hus i Sigtuna sålt till nya ägare

5 300 000 kronor fick Kristina Elisabet Kinch, 74, och Karl Per Åke Kinch, 82, ge för huset på adressen Skråmsta 504 i Sigtuna.

Det 153 kvadratmeter stora huset är byggt 1980. Köpet från säljarna Carina Elisabeth Larsson och Stig Martin Johansson blev klart i juli 2022.

I somras såldes ett annat hus precis i närheten, på Skråmsta 503. Priset blev där 3 820 000 kronor, för det 157 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts ett hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Hälgesta 104, som gick för 4 100 000 kronor.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening