Spaljévägen 13

131 kvadratmeter stort kedjehus i Steningehöjden sålt till nya ägare

Försäljningen av kedjehuset på Spaljévägen 13 i Steningehöjden är nu klar.

Nya ägare blir Tommy Peder Bergström, 38, och Fatima Zohra Dallal Slimani Bergström, 36, som köper fastigheten av Malin Elisabeth Lindström och Gunnar Orm Vikar Lindström. Husets byggår är 2016 och det har en boyta på 131 kvadratmeter. Ägarbytet gjordes i februari 2023 och priset blev 5 025 000 kronor.

I juni förra året såldes ett annat hus precis i närheten, på Bersåvägen 6. Där såldes ett 95 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 3 895 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det sålts nio hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Ulls Hage 8, som gick för 6 900 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening