Katarina Jagellonikas Väg 49

129 kvadratmeter stort hus i Sigtuna sålt för 5 900 000 kronor

Hans Fredrik och Onanong Hjälm, 50 och 44 år, har tagit över fastigheten på adressen Katarina Jagellonikas Väg 49 i Sigtuna från Michael Richard och Kerstin Cecilia Cook.

Ägarbytet blev klart i augusti 2022 och köpesumman blev 5 900 000 kronor. Huset byggdes 2005 och har en boyta på 129 kvadratmeter.

Nyligen såldes ett annat hus ett par hundra meter bort, på Sofia Gyllenhielms Väg 6. Priset blev där 5 050 000 kronor, för det 124 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts tolv hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Sjögränd 2, som gick för 17 000 000 kronor.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening