Oriongatan 35

128 kvadratmeter stort kedjehus i Märsta sålt för 3 360 000 kronor

Marcelo Edo Fuentes Perez, 48, och Mary Luz Vallejos Callejas, 40, är nya ägare till fastigheten på Oriongatan 35 i Märsta.

Kedjehuset byggdes 1983 och har en boyta på 128 kvadratmeter. Säljare är Michael John George Lewis och Elisabet Gertrud Cecilia Runesdotter Lewis. Affären blev klar i maj 2023 och köpesumman blev 3 360 000 kronor.

I vintras såldes ett annat hus bara några hundra meter bort, på Marsgatan 30. Där landade priset på 3 200 000 kronor för det 90 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts 33 hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Lantbrukets Väg 35, som gick för 9 000 000 kronor.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening