Charlottenberg 460

128 kvadratmeter stort hus i Sigtuna sålt till nya ägare

5 400 000 kronor fick Malin Elisabeth Lindström, 33, och Gunnar Orm Vikar Lindström, 37, ge för huset på adressen Charlottenberg 460 i Sigtuna.

Huset är 128 kvadratmeter stort och byggdes 1994. Köpet från säljaren Gunilla Birgitta Ekervärn blev klart i februari 2023.

I vintras såldes ett annat hus bara några hundra meter bort, på Charlottenberg 427. Priset blev där 7 800 000 kronor, för det 165 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det bara sålts ett hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det var Charlottenberg 425, som gick för 5 660 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening