Friggagatan 48

124 kvadratmeter stort radhus i Märsta sålt till nya ägare

Nu är det klart vem som köpt radhuset på adressen Friggagatan 48 i Märsta av Anna-Lena Elisabeth och Jari Mikael Heinänen.

Nya ägare är Muhikira Muhizi Daniel, 52, och Jocelyne Muhikira Tuyisenge, 50. Priset blev 3 350 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i november 2022. Det 124 kvadratmeter stora huset är byggt 1976.

Nyligen såldes ett annat radhus alldeles i närheten, på Friggagatan 14. Där blev priset för det 129 kvadratmeter stora huset 3 500 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det sålts 33 hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Mångatan 44, som gick för 7 000 000 kronor.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening