Grindstugebacken 121

120 kvadratmeter stort hus i Märsta sålt till nya ägare

Fastigheten på adressen Grindstugebacken 121 i Märsta har fått nya ägare.

Köpare är Martin Ingvar Bustgaard och Victoria Brita Alice Bignet, båda 34 år, och säljare är Tom Lars Fredrik Sacklén och Eva Annika Kristina Jansson. Köpet blev klart i december 2022 och priset blev 5 600 000 kronor. Byggår för huset är 1929 och boarean är 120 kvadratmeter. Tomten är 3 059 kvadratmeter.

Lite mindre än en kilometer därifrån såldes tidigare under året ett annat hus, på Stora Söderby 723. Där landade priset på 3 855 000 kronor för det 100 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts ett hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Stora Söderby 723, som gick för 3 855 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening