Gnejsvägen 18

113 kvadratmeter stort radhus i Sigtuna sålt för 4 400 000 kronor

Fastigheten på Gnejsvägen 18 i Sigtuna har fått nya ägare.

Köpare är Mahboubeh Montazeri och Zacharias Leo Enholm, båda 41 år, och säljare är Ylva Viktoria Gnosse. Köpet blev klart i augusti 2022 och priset blev 4 400 000 kronor. Radhuset byggdes 1992 och har en boyta på 113 kvadratmeter.

Lite mindre än en kilometer därifrån såldes så sent som för fyra månader sedan ett annat hus, på Jarlers Väg 23. Där såldes ett 191 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 8 400 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det sålts nio hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Ljustret 9, som gick för 12 700 000 kronor.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening