Smultronstigen 5

107 kvadratmeter stort hus i Märsta sålt till nya ägare

Felicia Birgit Elisabeth Rosén, 25, och Kevin Johnny Hemmingsson, 26, är nya ägare till huset på Smultronstigen 5 i Märsta.

Det 107 kvadratmeter stora huset är byggt 1970. Säljare är Karl Samuel Larsson. Ägarbytet gjordes i juli 2023 och priset blev 4 300 000 kronor.

Så sent som för fyra månader sedan såldes ett annat hus bara några hundra meter bort, på Svampvägen 7. Där blev priset för det 108 kvadratmeter stora huset 3 400 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det sålts tolv hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Ekvägen 7, som gick för 6 800 000 kronor.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening