moderater_pan_sommar

Nyans drar tillbaka kandidatur i Sigtuna

Partiet Nyans kommer inte att ställa upp i kommunvalet i Sigtuna: - Det beror främst på en rädsla för utsatthet pga av den dessinformation som sprids om partiet Nyans, skriver Rami Hussein, partisekreterare, i ett mail till märsta.nu

panorama_centrum

Partiet Nyans har uppmärksammats i media för att de ställer upp i flera lokala val, bland annat Sigtuna. På Valmyndighetens hemsida finns dock partiet inte registrerat i kommunvalet och det bekräftas även av partisekreterare Rami Hussein att man inte avser ställa upp.
– Det beror främst på en rädsla för utsatthet pga av den dessinformation som sprids om partiet Nyans. Många kandidater som trodde att en kandidatur i ett nystartat parti skulle vara lika enkel om en kandidatur i något av riksdagspartierna och att man inte skulle behöva utstå den dessinformationskampanj, hat och hot som vi i partiet får uppleva. Därför har en del dragit tillbaka sin kandidatur, skriver Hussein i mail till märsta.nu

märsta.nu var under vintern i kontakt med Partiet Nyans om deras kandidatur. Det hade krävts 600 röster enligt Hussein för att ta ett mandat. Man var kritiska till segregationen i kommunen, omhändertagandet av barn, korruption och att Islamiska Kulturföreningen nekats markanvisning samtidigt som andra föreningar fått köpa mark för en krona av kommunen. Nu får Nyans rikta in sig på någon av de övriga kommuner som man ställer upp i kommunval, man kandiderar även till Riksdagen. Man kommer bland annat ställa upp i lokalvalet i Väsby.

mote_helsida
mp_helsida_april
social_helsida
centrum_sommar2022_helsida
kso_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
helsida_sfs
valet2022

Reformera flerbarnstillägget för kvinnors frihet

Insändare Liberaler gick för hundra år sen i bräschen för liberalare regler för preventivmedel. Vi var med och tog fram den svenska aborträtten 1974, som fortfarande gäller idag. Svensk jämställdhet har formats av liberaler. Vi är liberala feminister och det har vi varit i över hundra år. Det är vi stolta över.

defacto_helsida
valet2022

Öhlund toppar valsedeln

Politik Rune Öhlund toppar Sverigedemokraternas lista inför valet: - Det viktigaste för Sigtuna är att vi har en bra ekonomi i balans och ett överskottsmål på två procent. Där har den nuvarande politiska ledningen kommit en bra bit på väg, men allt kan bli ännu bättre, säger Öhlund i ett uttalande.

valet2022

Liberal satsning på särskilda undervisningsgrupper

Insändare Liberalerna är partiet som sätter skolan först. Det blir inte minst tydligt i det budgetförslag vi nu har presenterat i riksdagen. Liberalerna satsar mest på skolan av alla andra partier. Bara under de kommande åren satsar vi över 15 miljarder kronor mer än regeringen på skolan.

valet2022

(S)-kritik mot placering av nytt Kulturcenter i Valsta

Politik Socialdemokraterna i Sigtuna kommun är kritiska till kommunledningen förslag om placeringen av ett nytt Kultur- och aktivitetscenter i Valsta som skulle innebär att bergsknallen sprängs bort.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sfs_out
mp_outsider2022
connys
mote_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
kso-duell_out
outsider_social
pantamera_out
moderat_outsider
swedol_outsider