panorama_centrum
Zahra Govani får pris av Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L)Foto: Insändarbild

Zahra prisades som Årets pedagog

Zahra Govani prisades nyligen som Årets pedagog i Sigtuna kommun: - Det känns fantastiskt kul. Jag mig hedrad och ödmjuk inför elevernas fina ord om mig som lärare, säger Zahra.

Sigtuna kommun uppmärksammar just nu pedagoger på skolor runt om i kommunen. Nyligen var det Zahra Govani på Steningehöjdens skola som fick besök av Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist. Alla kan nominera till Årets pedagog.

I motiveringen stod det bland annat följande:
Hon pratar utförligt och väcker vårt intresse och vår uppmärksamhet. Hon är rolig och snäll. Detta är en lärare som man kan vända sig till och känna sig trygg med. Zahra är mycket motiverande och vill verkligen att vi elever ska lyckas i livet!”

Zahra tror att hon nominerats för att eleverna verkligen känner att hon bryr sig om dem och vill se dem lyckas, såväl akademiskt som socialt. Hon undervisar just nu endast i Engelska men är behörig även i Spanska. Hon har undervisat på Steningehöjdens skola sedan 2010 men är lärare sedan 2010. Hon bor i Steningehöjden även till vardags, på promenadavstånd från skolan.

Under en tioårsperiod har nu skolan varit i skottlinjen för både politisk och medial debatt, något som inte heller gått Zahra obemärkt förbi.
– Det kan vara bra att krisrubrikerna finns, för det kan motivera till att man tar tag i utmaningarna som finns i skolans värld. Men å andra sidan bidrar rubrikerna till att svartmåla skola och pedagoger. Många duktiga lärare lägger ner sin själ i att utbilda elever, men istället för att bli uppmärksammade och uppskattade dras de alla över en kam, när grundproblemen ligger någon annanstans.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

marinan_helsida
connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
2020_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
connys
ewas_outsider