center_pan21
Foto: Mats Lagergren/Svenska kyrkan

Ytterligare två avlidna i covid-19

Ytterligare två personer har avlidit i februari till följd av covid-19 enligt Socialstyrelsen.

centrum_artikel

För en vecka sedan rapporterade märsta.nu att 79 personer i kommunen hade avlidit till följd av covid-19. Det var siffror till och med januari. Mellan 1-8 februari har ytterligare två personer avlidit vilket innebär att det nu är 81 personer som avlidit i kommunen. 2 av 3 avlidna bodde på särskilt boende eller hade hemtjänst. Sigtuna är på plats 15 när det gäller avlidna totalt sett i länet. Grannkommunen Väsby har fler avldidna, närmare 100 invånare. Även i Väsby är det ungefär lika stor andel som i Sigtuna av de avlidna som var i särskilt boende eller hade hemtjänst.

Av samtliga dödsfall i hela länet har 7 av 10 bott på särskilt boende eller haft hemtjänst. Hela 45 procent har bott på särskilt boende när de avlidit av covid-19.

defacto_helsida
oppethus_helsida
flygskola_helsida
connys_helsida
helsida_var2021
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
2020_helsida
julmarknad_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

centrum_helsida2020
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
dack-outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
oppethus_outsider
centrum_sommar_out
flygskolan_outsider
julmarknad_outsider
nrh