panorama_centrum
Foto: Mats Lagergren/Svenska kyrkan

Ytterligare två avlidna i covid-19

Ytterligare två personer har avlidit i februari till följd av covid-19 enligt Socialstyrelsen.

För en vecka sedan rapporterade märsta.nu att 79 personer i kommunen hade avlidit till följd av covid-19. Det var siffror till och med januari. Mellan 1-8 februari har ytterligare två personer avlidit vilket innebär att det nu är 81 personer som avlidit i kommunen. 2 av 3 avlidna bodde på särskilt boende eller hade hemtjänst. Sigtuna är på plats 15 när det gäller avlidna totalt sett i länet. Grannkommunen Väsby har fler avldidna, närmare 100 invånare. Även i Väsby är det ungefär lika stor andel som i Sigtuna av de avlidna som var i särskilt boende eller hade hemtjänst.

Av samtliga dödsfall i hela länet har 7 av 10 bott på särskilt boende eller haft hemtjänst. Hela 45 procent har bott på särskilt boende när de avlidit av covid-19.

liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

mp_helsida_april
marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

2020_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
marina_outsider
ewas_outsider
connys