defacto_pan2020
Foto: Mats Lagergren/Svenska kyrkan

Ytterligare två avlidna i covid-19

Ytterligare två personer har avlidit i februari till följd av covid-19 enligt Socialstyrelsen.

centrum_artikel

För en vecka sedan rapporterade märsta.nu att 79 personer i kommunen hade avlidit till följd av covid-19. Det var siffror till och med januari. Mellan 1-8 februari har ytterligare två personer avlidit vilket innebär att det nu är 81 personer som avlidit i kommunen. 2 av 3 avlidna bodde på särskilt boende eller hade hemtjänst. Sigtuna är på plats 15 när det gäller avlidna totalt sett i länet. Grannkommunen Väsby har fler avldidna, närmare 100 invånare. Även i Väsby är det ungefär lika stor andel som i Sigtuna av de avlidna som var i särskilt boende eller hade hemtjänst.

Av samtliga dödsfall i hela länet har 7 av 10 bott på särskilt boende eller haft hemtjänst. Hela 45 procent har bott på särskilt boende när de avlidit av covid-19.

speedy_vinter_helsida
2020_helsida
connys_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
nrh
swedol_outsider