moderaterna_panorama
Foto: Mats Lagergren/Svenska kyrkan

Ytterligare fyra personer avlidna

Ytterligare fyra personer i kommunen har avlidit till följd av covid-19 fram till och med 14:e december.

Under pandemin har nu 64 personer avlidit till följd av covid-19 enligt siffror från Socialstyrelsen. Det är fyra personer under december månad. Antalet som avlidit sedan i somras är drygt 30 personer.

Region Stockholm meddelar att det sedan i tisdags rapporterats in 6226 nya smittade personer i länet. 763 är i behov av sjukvård vilket är 55 färre. 85 personer har avlidit i regionen mellan tisdag och fredag. 76 personer i behov av intensivvård.

Antikroppstester som genomförts under vecka 50 visar att 39 procent haft ett positivt svar av cirka 20 500 tester. Av de som testades för covid-19 vecka 50, cirka 11 000 personer, var 20 procent positiva.

centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

ewas_helsida
liber_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

marinan_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
nrh
marina_outsider
ewas_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider