halloween_centrum

Ytterligare fyra avlidna i maj

Sedan 2:a maj har ytterligare fyra kommuninvånare avlidit med covid-19,

centrum_artikel

I början av maj hade 103 kommuninvånare avlidit med covid-19 under hela pandemin. De senaste siffrorna från Socialstyrelsen till och med 19/5 visar att 107 kommuninvånare avlidit. Ålderstandardiserat har Sigtuna kommun ett av de högsta dödstalen i landet. Var tredje dödsfall i kommunen under pandemin har skett bland brukare på särskilt boende, var fjärde avliden hade hemtjänst. Resterande hade alltså varken hemtjänst eller bodde på särskilt boende. Bara två kommuner i landet har högre åldersstandardiserade dödstal än Sigtuna; Älvkarleby med 334 och Sundbyberg med 304. Sigtuna har 301 och Väsby som är fyra 292.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
bostad_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

helsida_var2021
dack-helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

mp_host_helsida
coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
coronapandemin

Covidfallen sjunker

Nyheter Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider
bostad_outsider
connys
dack-outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider