nationaldag_pan

Ytterligare ett dödsfall senaste veckorna

Ytterligare en person har de senaste veckorna avlidit med covid-19 enligt Socialstyrelsen.

Sedan i maj har cirka fyra personer avlidit med covid-19, under flera månader avled ingen person tills i oktober när tre personer rapporterades ha avlidit med covid-19. Vid oktobers slut hade 113 avlidit med covid-19. Nu under början av månaden rapporteras ytterligare ett dödsfall, totalt har 114 kommuninvånare alltså avlidit med covid-19. Cirka 10 procent av kommuninvånarna har testats positiv med covid-19 under hela pandemin.

Enligt Socialstyrelsen är det framför allt personer över 85 år eller äldre som avlidit med covid-19, det är fler män än kvinnor. De flesta avlidna har haft högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdom, diabetes eller lungsjukdom. 6 av tio har havt två eller flera av sjukdomsgrupperna.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

nationaldag_helsida
helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

connys_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

retro_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

2020_helsida
mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

defacto_helsida
liber_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
nationaldag_out
nrh
mp_outsider2022
retro_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
logistik_outsider
swedol_outsider