moderaterna_panorama
Ambulanshelikopter i centrala MärstaFoto: MMS-Bild

Ytterligare en ambulanshelikopter i drift

Region Stockholm får in ännu en ambulanshelikopter som ska finnas till hands under ett halvår och öka kapaciteten för uppdragen.

Det finns endast en ambulanshelikopter i hela Region Stockholm, den ska finnas för de drygt 2 miljoner invånarna i 26 kommuner som sträcker sig från Sigtuna till Nynäshamn. Nu har Region Stockholm köpt in ännu en helikopter som ska finnas för uppdrag mellan 15 maj-15 september. De senaste åren ökade uppdragen för ambulanshelikoptern från 3000 till 4000 uppdrag per år.
– Ambulanshelikoptrarna är en viktig trygghetsfaktor. Alla ska kunna känna sig trygga oavsett var i Stockholm man befinner sig och förlita sig på att få hjälp i tid. Det handlar om beredskap och om att rädda liv och nu även på två platser samtidigt, säger gruppledare i Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Fälth (KD)

Enligt Region Stockholm har behovet av så kallat prehospitala insatser ökat samt att man snabbt behöver kunna transportera svårt sjuka mellan sjukhus.
– Ambulanshelikoptrarna ger stockholmarna en stor trygghet vid svåra olyckor och trauman, och i oländiga eller mer avlägsna områden bland annat i skärgården. I dagsläget har vi en helikopter året om och en sommarhelikopter mellan maj och september. Framöver ser vi ett ökat behov av ambulanshelikopterinsatser samt ett behov av snabba transporter till sjukhus för svåra traumafall, och att ha båda helikoptrarna igång året om innebär också minskad sårbarhet och att det blir lättare med bemanningen, säger Anna Starbrink (L) hälso och sjukvårdsregionråd.

connys_helsida
defacto_helsida

Nu ska fler blomsterängar få blomma

Notiser Denna vår och sommar ska Sigtuna kommun låta fler ängar blomma som en del av hållbarhetsarbete att underlätta för bin och fjärilar samt gynna produktion av livsmedel.

valet2022

Premiär för valet20202 med märsta.nu

Politik märsta.nu storsatsar på Valet2022 och nyligen lanserades en specialsajt som ska bevaka enbart lokalpolitiken: - Vi fortsätter vår satsning på lokalpolitiken med en egen specialsajt detta val, säger Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

nationaldag_helsida

Zahra prisades som Årets pedagog

Nyheter Zahra Govani prisades nyligen som Årets pedagog i Sigtuna kommun: - Det känns fantastiskt kul. Jag mig hedrad och ödmjuk inför elevernas fina ord om mig som lärare, säger Zahra.

centrum_sommar2022_helsida

Riksdagsledamoten besökte skola i Steningehöjden

Politik Liberalernas skolpolitiske talesperson Fredrik Malm besökte Steningehöjdens skola i fredags: - Det var mycket lärorikt besök där jag får se hur liberal politik gör skillnad i praktiken, säger Malm i ett uttalande.

liber_helsida

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

2020_helsida
helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

logistik_sigtuna_helsida
mp_helsida_april

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
outsider
logistik_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nationaldag_out
nrh
connys
swedol_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022