moderater_pan_sommar
Ambulanshelikopter i centrala MärstaFoto: MMS-Bild

Ytterligare en ambulanshelikopter i drift

Region Stockholm får in ännu en ambulanshelikopter som ska finnas till hands under ett halvår och öka kapaciteten för uppdragen.

centrum_artikel

Det finns endast en ambulanshelikopter i hela Region Stockholm, den ska finnas för de drygt 2 miljoner invånarna i 26 kommuner som sträcker sig från Sigtuna till Nynäshamn. Nu har Region Stockholm köpt in ännu en helikopter som ska finnas för uppdrag mellan 15 maj-15 september. De senaste åren ökade uppdragen för ambulanshelikoptern från 3000 till 4000 uppdrag per år.
– Ambulanshelikoptrarna är en viktig trygghetsfaktor. Alla ska kunna känna sig trygga oavsett var i Stockholm man befinner sig och förlita sig på att få hjälp i tid. Det handlar om beredskap och om att rädda liv och nu även på två platser samtidigt, säger gruppledare i Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Fälth (KD)

Enligt Region Stockholm har behovet av så kallat prehospitala insatser ökat samt att man snabbt behöver kunna transportera svårt sjuka mellan sjukhus.
– Ambulanshelikoptrarna ger stockholmarna en stor trygghet vid svåra olyckor och trauman, och i oländiga eller mer avlägsna områden bland annat i skärgården. I dagsläget har vi en helikopter året om och en sommarhelikopter mellan maj och september. Framöver ser vi ett ökat behov av ambulanshelikopterinsatser samt ett behov av snabba transporter till sjukhus för svåra traumafall, och att ha båda helikoptrarna igång året om innebär också minskad sårbarhet och att det blir lättare med bemanningen, säger Anna Starbrink (L) hälso och sjukvårdsregionråd.

vaccin
mp_host_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
dack-helsida
bostad_helsida
helsida_var2021
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
bostad_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
connys
vaccin-outsider
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
ridskola_2020_outsider