moderaterna_panorama
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Ytterligare 263 flyktingar till kommunen

Sigtuna kommun ska ta emot ytterligare drygt 260 flyktingar från Ukraina fram till sommaren.

Länsstyrelsen har beslutat om fördelning av flyktingar från Ukraina till länets kommuner. Det bygger på att 76 000 är skyddsbehövande från Ukraina. Sigtuna som redan tagit emot 657 fram till i mitten av april ska ta emot ytterligare 263 flyktingar till och med juni. Hela länet tar emot ytterligare 16 644 till och med juni.
– Regeringen har dessutom gett länsstyrelserna i uppdrag att i samverkan med Migrationsverket delta i genomförandet av att åstadkomma en jämn fördelning av skyddsbehövande ukrainare samt föra dialog med kommunerna i respektive län om detta, säger Pernilla Ek, enhetschef på Länsstyrelsen Stockholm.

Många av flyktingarna ordnar boende på egen hand, andra får plats i hotellverksamheter eller att kommuner gör i ordning skolor/sporthallar för att ta emot dem. I Märsta finns boende för flyktingar i Valsta där Valstaskolan och Sagaskolan gjorts i ordning.

2020_helsida
liber_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

marinan_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
moderat_outsider
connys
swedol_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider