defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Yngling hotade ”dela” polismannens barn

En märstabo i äldre tonåren döms till ungdomsvård sedan han spottat på poliser och hotat angripa polismannens barn.

I samband med en insats på Sergels torg i början av året omhändertogs ynglingen av polisen och körde i civil bil till Solna. Under färden började han spotta på en av poliserna och hotade att ”dela polismannens barn” när han kommer ut. Polismannen lade då huvudet i ett benlås så att spottandet skulle upphöra, något som ynglingen upplevde som obehagligt och han uppgav i rätten att han inte fick luft. Rätten anser dock inte att poliserna handlat fel men att poliserna i sin yrkesroll ska vara mentalt förberedda för att hantera obekväma situationer och hot till viss del.

Placerade smällare på bankomat
Det är konstaterat att ynglingen var påverkad av narkotika och han fälls även för olaga hot och skadegörelse sedan han tillsammans med flera andra synts i samband med att enbankomat i Stockholm utsattes för skadegörelse. Bankomat AB får dock inget skadestånd eftersom deras anspråk inte kunde styrkas. Ynglingen döms till ungdomsvård, hade han varit äldre skulle fängelse varit ett alternativ.

defacto_helsida
sommar_centrum
colorama_april2
sommarlov

Rävsta Sommarfritids fortsatt populärt

Ung & Student Rävsta sommarfritids har avslutats och barn från olika orter och skolor har mötts i Rävsta friluftsområde för en mängs aktiviteter: - Helt fantastiskt! Tack Sigtuna och fortsätt med Rävsta sommarfritids för våra fritidsavdelningar och barn i våran kommun, berättar fritidsledaren Bob van den Eijkhof.

sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli
sommar
happyhomes_2019
ica_valsta_choklad

Kall sommarvecka

Notiser Kylan håller sitt grepp över kommunen och förra veckan var kallaste vecka 28 på elva år.

bonava_juli_hel
arlanda_golf_juli2_outsider
bonava_juli_outsider
connys
defacto_outsider
colorama_april
nrh
sportfiske_sommar