centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Yngling hotade ”dela” polismannens barn

En märstabo i äldre tonåren döms till ungdomsvård sedan han spottat på poliser och hotat angripa polismannens barn.

centrum_artikel

I samband med en insats på Sergels torg i början av året omhändertogs ynglingen av polisen och körde i civil bil till Solna. Under färden började han spotta på en av poliserna och hotade att ”dela polismannens barn” när han kommer ut. Polismannen lade då huvudet i ett benlås så att spottandet skulle upphöra, något som ynglingen upplevde som obehagligt och han uppgav i rätten att han inte fick luft. Rätten anser dock inte att poliserna handlat fel men att poliserna i sin yrkesroll ska vara mentalt förberedda för att hantera obekväma situationer och hot till viss del.

Placerade smällare på bankomat
Det är konstaterat att ynglingen var påverkad av narkotika och han fälls även för olaga hot och skadegörelse sedan han tillsammans med flera andra synts i samband med att enbankomat i Stockholm utsattes för skadegörelse. Bankomat AB får dock inget skadestånd eftersom deras anspråk inte kunde styrkas. Ynglingen döms till ungdomsvård, hade han varit äldre skulle fängelse varit ett alternativ.

connys_helsida
sommarlov_helsida
kcbygg_helsida
studenten2020_helsida
defacto_helsida
studeravidare_helsida
speedy_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

sommarlov_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
kcbygg_outsider
studenten2020_outsider
nrh