bovard_sh
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Yngling hotade ”dela” polismannens barn

En märstabo i äldre tonåren döms till ungdomsvård sedan han spottat på poliser och hotat angripa polismannens barn.

rosta_sigtuna2

I samband med en insats på Sergels torg i början av året omhändertogs ynglingen av polisen och körde i civil bil till Solna. Under färden började han spotta på en av poliserna och hotade att ”dela polismannens barn” när han kommer ut. Polismannen lade då huvudet i ett benlås så att spottandet skulle upphöra, något som ynglingen upplevde som obehagligt och han uppgav i rätten att han inte fick luft. Rätten anser dock inte att poliserna handlat fel men att poliserna i sin yrkesroll ska vara mentalt förberedda för att hantera obekväma situationer och hot till viss del.

Placerade smällare på bankomat
Det är konstaterat att ynglingen var påverkad av narkotika och han fälls även för olaga hot och skadegörelse sedan han tillsammans med flera andra synts i samband med att enbankomat i Stockholm utsattes för skadegörelse. Bankomat AB får dock inget skadestånd eftersom deras anspråk inte kunde styrkas. Ynglingen döms till ungdomsvård, hade han varit äldre skulle fängelse varit ett alternativ.

eu_sap
colorama_april2
mp_eu
moderaternamaj
varfest_helsida
rosta_sigtuna2

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

v_eu_helsida
EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

nationaldag_helsida
oppning_helsida

Finns familjer av Lo i Sigtuna

Notiser Länsstyrelsen har gjort en rovdjursinventering inför kommande säsongs rovjakt och konstaterar att det finns fyra familjegrupper av Lo i Sigtuna, Norrtälje och Österåker.

sh_oppet
nationaldag_out
bonava_maj_outsider
sh_bovard_out
v_eu
connys
moderaterna_maj_outsider
fme_outsider
oppning_outsider
mp_eu_outsider
rosta_sigtuna
defacto_outsider
sap_outsider_eu
nrh
ridskola2019_outsider
colorama_april