arlandagk_panorama
Karsten Bjärbo (KD), nämndens ordförande, ger blommor till enhetschefen Iris Fichter von Eichwald.Foto: Jamshid Jamshidi
Kristina Holmberg, förvaltningschef.Foto: Jamshid Jamshidi
Kvalitetschefen Lena Bjuhr-Erngren delar ut verifikatet. Foto: Jamshid Jamshidi
Enhetschefen Tedros Tekie tar emot verifikatetFoto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Enhetscheferna Iris Fichter von Eichwald och Tedros TekieFoto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi

Ymer äldreboende kvalitetssäkrat – som först i landet

Ymer äldreboende har kvalitetssäkrats. Detta som första särskilda boendet i Sverige. – Både vi chefer och medarbetare är mycket stolta över vårt verifikat och det arbete vi genomfört här på Ymer för att nå dit, säger enhetschefen Iris Fichter von Eichwald.

centrum_pask

Äldre– och omsorgsboendet Ymer har blivit godkända för den nya kvalitetsstandarden. Standarden innebär att boendet har en god kvalitet med bra ordning samt ökad livskvalitet och trygghet för brukarna.
– Vi har bestämt att vi vill utveckla vår äldreomsorg till ännu bättre, därför har vi kvalitetscertifierat ett av våra boenden, Ymer. Det har gått fantastiskt fort, fantastiskt bra, och vi klarade den certifieringen på rekordfart, säger Lena Bjuhr-Erngren, kvalitetschef i Sigtuna kommun.

Först i Sverige
Enhetschefen Iris Fichter von Eichwald berättar att man lagt ner ett enormt arbete sedan man bestämde sig för att kvalitetssäkras, där man tillsammans med cheferna och alla anställda gått igenom alla punkter för att certifieras. Och boendet har nu lyckats uppnå kvalitetsstandarden – som först i landet.
– Jag är jätte stolt och det är jätte kul. Men utan enhetschefernas engagemang och medarbetarnas delaktighet hade det aldrig gått så här bra, säger Lena Bjuhr-Erngren.

centrum_pask_helsida

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

sigtunavatten_standard
fme_helsida

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

colorama_april2
happyhomes_2019

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

valsta_utveckling
ica_pask

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

defacto_helsida
bonava_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

bonava_outsider
defacto_outsider
valsta_utveckling_2
ridskola2019_outsider
sigtunavatten_outsider
fme_outsider
colorama_april
sh_oppet