halloween_centrum
Karsten Bjärbo (KD), nämndens ordförande, ger blommor till enhetschefen Iris Fichter von Eichwald.Foto: Jamshid Jamshidi
Kristina Holmberg, förvaltningschef.Foto: Jamshid Jamshidi
Kvalitetschefen Lena Bjuhr-Erngren delar ut verifikatet. Foto: Jamshid Jamshidi
Enhetschefen Tedros Tekie tar emot verifikatetFoto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Enhetscheferna Iris Fichter von Eichwald och Tedros TekieFoto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi

Ymer äldreboende kvalitetssäkrat – som först i landet

Ymer äldreboende har kvalitetssäkrats. Detta som första särskilda boendet i Sverige. – Både vi chefer och medarbetare är mycket stolta över vårt verifikat och det arbete vi genomfört här på Ymer för att nå dit, säger enhetschefen Iris Fichter von Eichwald.

centrum_artikel

Äldre– och omsorgsboendet Ymer har blivit godkända för den nya kvalitetsstandarden. Standarden innebär att boendet har en god kvalitet med bra ordning samt ökad livskvalitet och trygghet för brukarna.
– Vi har bestämt att vi vill utveckla vår äldreomsorg till ännu bättre, därför har vi kvalitetscertifierat ett av våra boenden, Ymer. Det har gått fantastiskt fort, fantastiskt bra, och vi klarade den certifieringen på rekordfart, säger Lena Bjuhr-Erngren, kvalitetschef i Sigtuna kommun.

Först i Sverige
Enhetschefen Iris Fichter von Eichwald berättar att man lagt ner ett enormt arbete sedan man bestämde sig för att kvalitetssäkras, där man tillsammans med cheferna och alla anställda gått igenom alla punkter för att certifieras. Och boendet har nu lyckats uppnå kvalitetsstandarden – som först i landet.
– Jag är jätte stolt och det är jätte kul. Men utan enhetschefernas engagemang och medarbetarnas delaktighet hade det aldrig gått så här bra, säger Lena Bjuhr-Erngren.

helsida_var2021
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

centrum_helsida2020
connys_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

defacto_helsida
coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

2020_helsida
bostad_helsida
dack-helsida
coronapandemin

Covidfallen sjunker

Nyheter Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
connys
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
nrh