arlandagk_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Wings begär rekonstruktion efter skulder på 2,5 miljoner kronor

märsta.nu kan avslöja att Wings begär rekonstruktion. Klubben har skulder på 2,5 miljoner kronor enligt ansökan som lämnats in till Attunda Tingsrätt i veckan.

centrum_pask

Mitt under brinnande kvalstrid har Wings lämnar in en ansökan om rekonstruktion hos Attunda tingsrätt. Enligt ansökan har Wings skulder på ca 2,5 miljoner kronor och en kassa på 66 000 kronor samt en del tillgångar värda ca 848 000 kronor. Den största orsaken till skulden ska vara att klubben köpt istid av kommunen utanför ordinarie säsongsamtal, dessa tider ska sedan inte betalats av den dåvarande styrelsen under aktuellt bokslutsår. För ca ett år sedan fick föreningen in 350 000 kronor och betalade akuta leverantörsskulder.

Ungdomsverksamheten påverkas inte
Ordföranden Louisa Bergvall och styrelseledamoten Patrik Persson skriver i rekonstruktionsansökan att man ser en stor kapacitet för föreningen att fortsätta sin verksamhet. Ungdomsverksamheten ska inte vara påverkad och utgör inte en belastning kostnadsmässigt. Under kommande säsong ska man försöka öka sponsorintäkterna. Vissa av borgenärerna kommer att erbjudas ett offentligt ackord och andra ska man förhandla med för att finna lösningar för framtiden.

Fotnot: märsta.nu har sökt styrelseledamöter i Wings om situationen men utan resultat. Marie Axelsson (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden återkommer med kommunens syn på saken efter påsken.

bonava_helsida
division 5

Inledde femman med seger

Fotboll Storsatsande Rosersbergs Ik inledde Division 5 med premiärseger mot Hallsta med 3-1: - Viktigt med en bra start och nu väntar två tuffa bortamatcher innan vi ses hemma på vallen igen, skriver RIK på sin facebooksida.

fme_helsida
valsta_utveckling

Nygårds kvar i Skånela

Handboll Skånela har förlängt med Anna Nygårds: - Anna har varit en viktig del i vårt anfallsspel i många år och att hon fortsätter är en viktig del i att behålla kontinuiteten, kommenterar tränaren Fredrik "Chippen" Söderberg

centrum_pask_helsida
EXTRA

Annika utses till Årets ungdomsledare

Ishockey Kultur- och fritidsnämnden har utsett Wings Annika Bröms till Årets ungdomsledare: - Med ett ständigt leende på läpparna och en smittsamt positiv inställning ser Annika till att alla barn som vill, får spela ishockey eller lära sig att åka skridskor, lyder motiveringen.

colorama_april2
EXTRA

Wings nära Ettan efter storseger

Ishockey Wings gjorde det "omöjliga" på onsdagen och besegrade tabellettan Hanviken med 8-3. Därmed knep man andraplatsen i serien som kan innebära avancemang.

defacto_helsida
logistik_utbildning
Handbollskvalet

Förlust i andra matchen

Handboll Skånela föll i den andra kvalmatchen mot Önnered och det står nu 1-1 i matcher: - En god prestation där vi kämpar och försöker med alla möjliga medel. Tyvärr räckte det inte till seger men vi bevisar att vi kan dansa även på bortaplan mot handbollsligalag, skriver tränare Jimmy Karlsson på Facebook.

happyhomes_2019

Motivationsföreläsare besökte golfklubb

golf Kjell Enhager besökte Arlandastads Golfklubb i tisdags för att föreläsa för klubbens nätverk av företagare: - I Tisdags genomförde vi säsongens första Nätverksträff med Kjell Enhager som gästföreläsare. Kjell är en av Sveriges mest anlitade föreläsare, kanske den bästa, säger Per Karlsson, VD på Arlandastad Golf.

sigtunavatten_standard
ridskola2019_outsider
bonava_outsider
sh_oppet
sigtunavatten_outsider
valsta_utveckling_2
fme_outsider
colorama_april
defacto_outsider