defacto_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Wings begär rekonstruktion efter skulder på 2,5 miljoner kronor

märsta.nu kan avslöja att Wings begär rekonstruktion. Klubben har skulder på 2,5 miljoner kronor enligt ansökan som lämnats in till Attunda Tingsrätt i veckan.

Mitt under brinnande kvalstrid har Wings lämnar in en ansökan om rekonstruktion hos Attunda tingsrätt. Enligt ansökan har Wings skulder på ca 2,5 miljoner kronor och en kassa på 66 000 kronor samt en del tillgångar värda ca 848 000 kronor. Den största orsaken till skulden ska vara att klubben köpt istid av kommunen utanför ordinarie säsongsamtal, dessa tider ska sedan inte betalats av den dåvarande styrelsen under aktuellt bokslutsår. För ca ett år sedan fick föreningen in 350 000 kronor och betalade akuta leverantörsskulder.

Ungdomsverksamheten påverkas inte
Ordföranden Louisa Bergvall och styrelseledamoten Patrik Persson skriver i rekonstruktionsansökan att man ser en stor kapacitet för föreningen att fortsätta sin verksamhet. Ungdomsverksamheten ska inte vara påverkad och utgör inte en belastning kostnadsmässigt. Under kommande säsong ska man försöka öka sponsorintäkterna. Vissa av borgenärerna kommer att erbjudas ett offentligt ackord och andra ska man förhandla med för att finna lösningar för framtiden.

Fotnot: märsta.nu har sökt styrelseledamöter i Wings om situationen men utan resultat. Marie Axelsson (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden återkommer med kommunens syn på saken efter påsken.

EXTRA

Domare slagen under match i Odensala

Fotboll En domare fick på måndagskvällen motta ett slag i ansiktet av en spelare i Wigör2 i samband med Division 7-matchen Wigör2-Procyon2: - Att med våld ge sig på motståndare, domare eller medspelare är inte accepterat på någon nivå, skriver föreningens ordförande Marianne Isoz Henriksson i ett facebookinlägg.

sigtunavatten_standard
sbrf_helsida
ica_valsta_choklad

Premiär för FC Arlandas fotbollsskola

Fotboll FC Arlanda höll sin första fotbollsskola den gångna veckan: - Det var en bra start med drygt 30 barn som tränade i fyra dagar, berättar Eddie Khalaf, ansvarig för fotbollsskolan

sommar_centrum
defacto_helsida

Kommunens personalklubb på internationell turnering

Fotboll Sigtuna kommuns personalklubb har varit i Prag för att spela i en av Europas största amatörcuper i fotboll: - Det här var första året som vi deltog och sammanfattningsvis så var det väldigt lyckat, säger personalklubbens ordförande Erik Aravena Valencia.

logistik_sigtuna
colorama_april2
division 4

Ny förlust för MIK

Fotboll Märsta IK föll mot Vallentuna och är nu nere på negativ kvalplats efter tio matcher.

fme_helsida
happyhomes_2019

Rosersberg tappar Sandsund till Superligan

Innebandy Rosersbergs IK tappar Christian Sandsund till Sirius i Superligan: - Jag har haft fantastiska år i Rosers, jag känner att jag utvecklats, fått ta ansvar och kommit in i familjen, säger Sandsund i ett uttalande.

connys
sportfiske_sommar
fme_outsider
sbrf_outsider
colorama_april
defacto_outsider
nrh