moderaterna_panorama
William Karlsson föddes 1993 i MärstaFoto: Vegas Golden Knights
William på Midgårdsvallen Foto: Jamshid Jamshidi
I höstas signerade han autografer för WingsspelareFoto: Daniel Iskander

William Karlsson: Fler vill hälsa på mig nu

William Karlsson upplever sin kanske bästa tid som hockeyspelare med 21 poäng i NHL: - Ja, jag är glad över att vara här. Det är bra tryck på fansen, en bra stad, en bra organisation och jag trivs bra i Summerlin. Jag har nära till träningen och i­nte alltför långt till hemmaborgen. Träningsanläggningen ligger på andra sidan gatan och är sprillans ny. Den är super, säger William till Aftonbladet.

William Karlsson föddes 1993 i Märsta, spelade hockey i Wings och fotboll i Märsta IK. När han var 16 år valde han hockeyn men fotbollsintresset kvarstår och när han är hemma så blir det en och annan match på Midgårdsvallen när han kollar in Märsta IK. Men favoritlaget är AIK och 2005 var han med och stormade Arosvallen när AIK avancerade till Allsvenskan.
– Det var kul 2005, när AIK gick upp i allsvenskan igen. Då var jag och min farsa
och min bästa kompis och hans farsa på ­Aros­vallen. Vi var inte jättegamla och ­stormade in på planen efter slutsignalen. Det var riktigt coolt, ett av de starkaste minnena, berättar han för Aftonbladet.

Årets Rookie 2012
Han hamnade i Västerås IK för att spela hockey och studera på gymnasium, efter tre år där blev det HV71 och titeln Årets Rookie med 37 poäng på 55 matcher. Han draftades 2011 men debuten i NHL dröjde till 2014 och efter bara ett halvår i Anaheim hamnade han i Columbus och inför den här säsongen i Vegas där han bokstavligen gjort succé. Så pass mycket att han ses som årets överraskning av Sportsnet som konstaterar att ”William Karlsson is for real”.

Mer framträdande roll
Anledningen till succé? William får speltid i andrakedjan, han spelar en mer framträdande roll och med bättre och mer konstruktiva kedjekamrater än vad han hade i Columbus där han höll till i en fjärdekedja med Matt Calvert som är mer känd för att tacklas än göra mål:
-Det är bara att köra och se hur långt det räcker. Vi spelar hockey, så allt kan hända. Det var inte många som ­trodde på Columbus ­förra ­säsongen och det gick ju ­ganska bra. Nu är vi nederlags­tippade, men jag gillar att ­vara underdog och slå ur under­läge. Det är kul att försöka knäppa experterna på näsan, säger William till Aftonbladet.

Bor på hotell
Hur är det att bo i Las Vegas då? Ja det händer onekligen saker, han bor numera på ett hotell men ska flytta in hos lagkamraten Oscar Lindberg inom kort.
– Jo, det händer väl lite mer här i Vegas. Det finns mer att göra med showerna och allt. Det var lite mer stillsamt i Columbus, som är en riktig familjestad, fortsätter William.

Många vill hälsa på
Även klimatet är så klart mer passande än Ohio som har ett klimat mer likt södra Sverige. Han har också fått många nya vänner som vill hälsa på:
– Jag har helt klart blivit lite populärare sedan jag flyttade hit. Ha, ha, ha. Vegas är väl lite roligare än Columbus, tycker de. Jag hade årliga besök där också, men nu har de blivit fler och vill komma oftare. Om jag har fattat det rätt är det billigt att ta sig hit och så får de bo hos mig. Det blir inte så mycket ­pengar att spendera.

defacto_helsida
2020_helsida
connys_helsida
marinan_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

liber_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
moderat_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
connys
mp_outsider2022