centrum_ettar
Christer WikströmFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Wikström ny kommundirektör

Christer Wikström har anställts som ny kommundirektör efter Ulf Bergh som under en tid varit tillförordnad kommundirektör: - Spännande och utmanande, säger Christer i ett uttalande till märsta.nu

Kommunen har under en tid sökt efter kommundirektör och sedan i våras har Ulf Bergh varit tillförordnad kommundirektör. Nu är det dock klart att näringslivschefen Christer Wikström tar ett kliv upp i chefstrappan och blir den högst ansvarige tjänstemannen i kommunen. Christer tillträder tjänsten 1:a september:
– Spännande och utmanande med många möjligheter, skriver han i en kort kommentar till redaktionen.

uppdaterad Nya riktlinjer ska minska risk för korruption

Nyheter I samband med kommunfullmäktige på torsdagskvällen fattades beslut om att anta riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal, något som har direkt koppling till det som framkom i samband med Uppdrag gransknings avslöjande i Sigtuna kommun förra våren.

februari
aretsforetag
EXTRA

Lyxbilsliga sprängdes i Märsta

Nyheter En liga stal delar från lyxbilar och bodde på hotell i kommunen där de även förvarade stöldgodset, nu har de dömts till fängelse i två år och därefter utvisning.

foretagarlunch

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

forskontor

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

sigtunavatten_standard
objekt2
standard_ridskola
Festspecialisten – Standard
objekt3
matcher_skanela
objekt4
standard
sangensemble
veterankraft_standard
nfc_vinter
outsider_defacto
Norra Redovisningshuset
vuxentutbildning
standard_start