sommar
Olle Larsson, tvåa från vänster, i samband med medeltidsdagarna på WenngarnFoto: Daniel Iskander

Wenngarn kan prisas

Wenngarns slott och slottsägaren Sisyfos har nominerats till pris hos Swedish Arts & Business Awards 2017.

marstakalaset_artikel

Swedish Arts & Business Awards är Kultur & Näringslivs tävling för affärsmässigt grundade kultursamarbeten. Sedan 1993 har man arrangerat tävlingen för att visa på goda exempel och uppmuntra till långsiktigt hållbara kultursamarbeten. Även förra året var Wenngarn och Sisyfos nominerade för arbetet kring Wenngarns kulturmiljö.
– Sisyfos affärsidé är fastighetsförädling och förädlingens och utvecklingen av Wenngarns slottsområde är det hittills största och mest utmanande projekt som genomförts i vår regi. Det som lockade var att visa på möjligheten att rädda ett kulturarv på affärsmässiga grunder genom att ta sig an hela området med det övergripande syftet att återigen skapa ett levande bysamhälle med slottet som gemensam byggnad och centrum, kommenterar Olle Larsson, Ägare av Sisyfos.

20:e april utses vinnaren i samband med ceremoni hos fjolårsvinnaren AMF Fastigheters lokaler på Regeringsgatan. Sisyfos nomineras för att ha räddat och återskapat en unik kulturmiljö med Wenngarns slott i centrum. idag bor mer än 500 personer på området som även innehåller företagsverksamheter.

happyhomes_2019
sommar_centrum
defacto_helsida
kontor_thaifong
marstakalas_helsida
sigtunavatten_standard
sommar

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

colorama_april2
arlanda_golf_juli

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

connys
sportfiske_sommar
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
nrh