bostadsformedling
Olle Larsson, tvåa från vänster, i samband med medeltidsdagarna på WenngarnFoto: Daniel Iskander

Wenngarn kan prisas

Wenngarns slott och slottsägaren Sisyfos har nominerats till pris hos Swedish Arts & Business Awards 2017.

centrum_artikel

Swedish Arts & Business Awards är Kultur & Näringslivs tävling för affärsmässigt grundade kultursamarbeten. Sedan 1993 har man arrangerat tävlingen för att visa på goda exempel och uppmuntra till långsiktigt hållbara kultursamarbeten. Även förra året var Wenngarn och Sisyfos nominerade för arbetet kring Wenngarns kulturmiljö.
– Sisyfos affärsidé är fastighetsförädling och förädlingens och utvecklingen av Wenngarns slottsområde är det hittills största och mest utmanande projekt som genomförts i vår regi. Det som lockade var att visa på möjligheten att rädda ett kulturarv på affärsmässiga grunder genom att ta sig an hela området med det övergripande syftet att återigen skapa ett levande bysamhälle med slottet som gemensam byggnad och centrum, kommenterar Olle Larsson, Ägare av Sisyfos.

20:e april utses vinnaren i samband med ceremoni hos fjolårsvinnaren AMF Fastigheters lokaler på Regeringsgatan. Sisyfos nomineras för att ha räddat och återskapat en unik kulturmiljö med Wenngarns slott i centrum. idag bor mer än 500 personer på området som även innehåller företagsverksamheter.

sigtunahem_sokbostad
defacto_helsida
studeravidare_helsida
brobygget_helsida_valsta
connys_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_sommarlov
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
nrh
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta