centrum_jul_panorama
Olle Larsson, tvåa från vänster, i samband med medeltidsdagarna på WenngarnFoto: Daniel Iskander

Wenngarn kan prisas

Wenngarns slott och slottsägaren Sisyfos har nominerats till pris hos Swedish Arts & Business Awards 2017.

defacto_jul_artikel

Swedish Arts & Business Awards är Kultur & Näringslivs tävling för affärsmässigt grundade kultursamarbeten. Sedan 1993 har man arrangerat tävlingen för att visa på goda exempel och uppmuntra till långsiktigt hållbara kultursamarbeten. Även förra året var Wenngarn och Sisyfos nominerade för arbetet kring Wenngarns kulturmiljö.
– Sisyfos affärsidé är fastighetsförädling och förädlingens och utvecklingen av Wenngarns slottsområde är det hittills största och mest utmanande projekt som genomförts i vår regi. Det som lockade var att visa på möjligheten att rädda ett kulturarv på affärsmässiga grunder genom att ta sig an hela området med det övergripande syftet att återigen skapa ett levande bysamhälle med slottet som gemensam byggnad och centrum, kommenterar Olle Larsson, Ägare av Sisyfos.

20:e april utses vinnaren i samband med ceremoni hos fjolårsvinnaren AMF Fastigheters lokaler på Regeringsgatan. Sisyfos nomineras för att ha räddat och återskapat en unik kulturmiljö med Wenngarns slott i centrum. idag bor mer än 500 personer på området som även innehåller företagsverksamheter.

Ny butiker till Terminal 5

Näringsliv Märkena CDLP, Urbanista och Chimi Eyewear startar upp en gemensam butik på Terminal 5: - För oss är det här ett helt nytt grepp med tre olika aktörer som samarbetar och verkar i en gemensam butik på flygplatsen, säger Anna Ericsson, Head of Passenger Experience på Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.

trainingpartner_jobb_helsida

WE startar Padelcenter i Sigtuna

Näringsliv Nyligen gjorde WE klart med padel i Arlandastad och ytterligare en anläggning öppnar i Sigtuna stadsängar om ungefär ett år: - Det här blir ett fantastiskt komplement till den träningsanläggning som WE till hösten öppnar i Stadsängarna i Lidls lokaler samt våra anläggningar på Stora Gatan, i Knivsta och i Arlandastad, säger Niklas Wikegård, delägare.

ica_oktober
greeknighthelsida

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

defacto_jul
sigtunavatten_standard

Arlandabanan fyller tjugo år

Näringsliv I år firar Arlandabanan tjugo år: - Arlandabanan är än idag Sveriges enda renodlade OPS-lösning, där privata aktörer stått för hela risken med bygget mot att få driva verksamheten under ett visst antal år, fortsätter Magnus Zetterberg, VD Arlanda Express.

fme_oktober

Ny hotelmanager till Clarion Arlanda

Näringsliv Liza Nyberg har rekryterats till tjänsten som Hotel Manager på Clarion Arlanda: - Jag ser väldigt mycket fram emot att bli en del av det mycket framgångsrika teamet på Clarion Arlanda, säger hon.

centrum_jul_helsida

Arlanda får direktlinje till Tokyo

Näringsliv Arlanda får en ny linje till japanska Tokyo med start till sommaren: - Japan är en av Sveriges viktigaste handelspartners och under senare tid har vi sett betydande japanska investeringar i Sverige, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

julbord_helsida

ÖoB öppnade i Märsta

Nyöppnat ÖoB öppnade upp sin nya butik i Märsta på torsdagen: - Varuhuset i Märsta är vår 14:e etablering i Stockholm och 18:e i regionen, säger Fredrik Johanson, kommersiell chef på ÖoB, till Dagens Handel.

happyhomes_2019
connys
trainingpartner_jobb_outsider
greeknight_outsider
julbord
tp_outsider
nrh