center_pan21
Niklas Wikegård och Peter Blaha visar upp nya padelhallen i SigtunaFoto: Daniel Iskandar

WE Padel visades upp för lokala entusiaster

WE Padel visades upp för lokala padelentusiaster under onsdagskvällen: - Vi ser att det är många nya som testar på paddel och intresset är fortsatt stort, säger WE:s VD Peter Blaha till märsta.nu

centrum_artikel

Sigtuna ska få en padelhall med start i juni. Under onsdagen visades lokalerna upp för padelentusiaster i kommunen. WE har redan en padelhall i Arlandastad som är populär enligt VD Peter Blaha:
– På ett år har vi haft över 2400 olika personer som spelat, så det är stort intresse för att spela padel.

Padel för ungdomar
WE har planer på att bli en del av ungdomsidrotten i Sigtuna och erbjuda padel för ungdomar.
– Ungdomsverksamheten är nästintill obefintlig inom padel och där ser vi att det finns möjlighet att erbjuda aktivitet. Vi håller just nu på och tittar på hur det ska byggas upp och vi kommer yay anpassa det så att det rimmar med övriga aktiviteter för ungdomar, berättar Peter Blaha.

Peter Blaha säger att man även har padelskola för barn och ungdomar i Arlandastad som är populär. Man hoppas kunna locka barn och ungdomar från den närliggande Engelska skolan som ska starta upp i höst. En padelklubb ser man också som en naturlig del av idrottslivet i Sigtuna.

Har fem banor
Själva padelarenan kommer att ha fyra banor inne och en utomhus. Inomhus blir det också diverse aktiviteter så att man kan stanna kvar och umgås, före eller efter padel.
– Det behövs en padelhall/lekplats för vuxna och gamla unga, Sigtuna har gjort sig förtjänta av detta, sa Niklas Wikegård, delägare på WE Träning & Hälsa.

Blir en naturlig mötesplats
Niklas Wikegård säger att man när det går att återgå till det normala så kommer det att bli en naturlig mötesplats som WE är i normala fall.
– Man ska kunna komma hit, umgås och stanna länge, ta en kaffe i loungen.

connys_helsida
oppethus_helsida
2020_helsida
defacto_helsida

Världsberömd inom ljuddesign kommer till Märsta

Kulturnyheter Sounddesignern Eric Thorsell är nästa talare i Sigtuna World Voice i Kulturlänken: - Trots sin fantastiska meritlista gör Eric Thorsell mycket få offentliga framträdanden. Det är med stor glädje vi välkomnar honom till föreläsningsserien Sigtuna World Voice på Kulturlänken i Märsta den 25 november, säger Krister Persson, VD för Sigtuna Scen & Teater.

centrum_helsida2020
flygskola_helsida

Sigtuna får Romsk läsambassad

Kulturnyheter Sigtuna kommuns bibliotek har utsetts till romsk läsambassad: – Jag drömmer om bibliotek där minoriteten romer syns, hörs och känner sig trygga, säger läsambassadören Bagir Kwiek.

julmarknad_helsida
helsida_var2021
dack-helsida

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

dack-outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
julmarknad_outsider
swedol_outsider
oppethus_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
flygskolan_outsider