moderaterna_riksdag
Daniel Wärnmark utanför sin restaurang i GävleFoto: Pressbild

Wärnmark och Heat expanderar

Förre märstabon Daniel Wärnmark som äger Heat och nyligen öppnade en restaurang i Märsta expanderar vidare till Gävle.

centrum_artikel

Daniel Wärnmark som under många år bodde i Märsta ligger bakom lunchrestaurangen Heat. Heat startade först i Uppsala men har expanderat kraftigt de senaste åren till att omfatta tio restauranger. Nyligen startade Heat i Arlandastad och det senaste tillskottet finns i Gävle.
– Jag har faktiskt alltid arbetat med lunch. Både som kock, köksmästare och drivit eget sedan 2002. Den första Heat-restaurangen öppnades 2008 i Uppsala då jag tagit över Vattenfalls lunchrestaurang Energikällan. Nästa restaurang var Akademiska i Uppsala 2017. När vi märkte att det fungerade på två ställen så insåg vi att konceptet håller för att utveckla på flera ställen. Så i ganska rask takt har vi nu etablerat oss på flera ställen i Stockholm, Uppsala, Nacka och Arlanda, berättar Daniel Wärnmark.

Därför Heat
Bakgrunden till namnet Heat var att den första restaurangen låg vid Vattenfall värme så man gjorde en koppling till det med en het logo och varm låga. Därefter har man utvecklat konceptet. Man ska känna igen sig på Heat var man än är.

Blev kock i lumpen
Daniel har som bekant ett förflutet inom idrotten då han både spelade fotboll och ishockey i Märsta och Wings. Han började sen döma i båda sporterna och inom fotbollen har han varit på allra högsta nivå inom FIFA. Kockyrket hamnade han på via lumpen.
– Det visade sig verkligen vara både kul och lärorikt. Jag fick ju onekligen höra hur maten smakade samt att det kanske inte var bästa idén att laga fiskgryta när det gick flera meter höga vågor på havet första resan till Gotland. Sedan har jag naturligtvis lärt mig massor av duktiga kockkollegor och köksmästare under årens lopp, berättar Daniel.

Fungerar som ett lag
Hans filosofi inom Heat är att man ska fungera som ett lag. Att alla är viktiga.
– Tappar man en position kanske det funkar någon dag men alla är lika viktiga i laget. Det går att klara en halvlek men sett till en hel serie så är man chanslös. Entrévärd, kock eller disk, alla är lika viktiga. Det är nog inte så många som förstår hur organiserat och uppstrukturerat konceptet egentligen är med den dagliga fokusen på kvalitet och att hela tiden förbättras och utvecklas.

Expansion går vidare
Expansionen av Heat kommer att gå vidare, han planerar att etablera på fler orter i Mellansverige. Västerås startar i oktober. Till 2024 ska man omsätta en kvarts miljard.

mp_host_helsida
julmarknad_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
centrum_helsida2020
flygskola_helsida
dack-helsida
2020_helsida
oppethus_helsida
EXTRA

video Här invigs Elgiganten

Näringsliv Elgianten invigdes på onsdag förmiddag: - Det är alltid roligt att vara med på invigningar och se nyetableringar i kommunen, sa Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) som klippte bandet.

defacto_helsida
helsida_var2021

Arlanda fick hållbarhetspris

Näringsliv Arlanda prisades för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

julmarknad_outsider
swedol_outsider
mp-outsider
dack-outsider
flygskolan_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
sigtuna_vatten_outsider
oppethus_outsider
connys